Wat wij doen

Voedselbank De Bevelanden helpt mensen met een inkomen onder de armoedegrens door ze tijdelijk te voorzien van een wekelijks voedselpakket. Om onze klanten van voldoende voedsel te kunnen voorzien, werken wij samen met bedrijven, instellingen, overheden en particulieren. Zo zorgen we er samen voor dat armoede wordt bestreden, voedseloverschotten verdwijnen en het milieu minder wordt belast. Met als motto: “Oog voor voedsel, hart voor mensen”.

Voedselbank De Bevelanden is opgericht in september 2006. In november 2007 is een bestuur gevormd en dat is op 24 januari 2008 met schriftelijk bewijs van de notaris officieel als Stichting Voedselbank De Bevelanden erkend. Voedselbank De Bevelanden is aangesloten bij de landelijke Federatie Voedselbanken.

Bij Voedselbank De Bevelanden werken ruim 50 vrijwilligers, die samen zorgen dat er voedsel kan worden verstrekt aan 225 huishoudens op Noord- en Zuid-Beveland.

Om dit te realiseren hebben we naast vele vrijwilligers de beschikking over een ruime loods dichtbij het centrum van Goes. Dit gebouw is ingericht met koelcellen, vriescellen en niet gekoelde opslagruimte. Hier worden de voedselpakketten uitgedeeld. Voor het ophalen en wegbrengen van de wekelijkse hoeveelheid voedsel hebben we de beschikking over een ruime bus met koel- en vries mogelijkheden.